|
Хофизи Шерози
| |
RUSTAM-0087 | Дата: Понедельник, 2009.11.09, 11:53 | Сообщение # 36 |
| МО ОШИК,У МАСТУ РИНДУ ОЛАМСУЗЕМ, БО МО МАНИШИН ВАГАРНА БАДНОМ ШАВИ. Добавлено (2009.11.09, 11:53) --------------------------------------------- ХОФИЗО ИЛМУ АДАБ ВАРЗ, КИ ДАР МАЧ,ЛИСИ ШОХ, , Х,АР КИРО НЕСТ АДАБ ЛОИК,И СУХ,БАТ НАБУВАД. МОРО САНАМО Х,АМЕ ПЕШ ОРИ, АЗ МО ТУ ЧАРО УМЕДИ НЕКИ ДОРИ. РАВ Ч,ОНО РАВ Х,АМЕ ГАЛАТ ПИНДОРИ , ГАНДУМ НАТАВОН ДУРУД ЧУН Ч,АВ КОРИ.
|
|
| |
gulijon | Дата: Пятница, 2010.01.29, 07:07 | Сообщение # 37 |
 Генерал-майор
Награды: 10
Статус: 
| ЧОН БЕ ЧАМОЛИ МАЙЛИ ЧАХОН НАДОРАД, ХАР КАС, КИ ИН НАДОРАД, ХАККО, КИ ОН НАДОРАД. БО ХЕЧ КАС НИШОНЕ З-ОН ДИЛСИТОН НАДИДАМ, Ё МАН ХАБАР НАДОРАМ, Ё У НИШОН НАДОРАД. ХАР ШАБНАМЕ ДАР ИН РОХ САД БАХРИ ОТАШИН АСТ ДАРДО, КИ ИН МУАММО ШАРХУ БАЁН НАДОРАД. САРМАНЗИЛИ ФАРОГАТ НАТВОН ЗИ ДАСТ ДОДАН ЭЙ СОРБОН, ФУРУ КАШ, К-ИН РАХ ПОЁН НАДОРАД. Добавлено (2010.01.24, 20:31) --------------------------------------------- БА ЧОМИ ВАСЛИ ЧОНОН ЧАШМАИ КАВСАР НАМЕАРЗАД, КИ ОЛАМ ПЕШИ САРМАСТОН БА ЯК СОГАР НАМЕАРЗАД. ЗИ БАХРИ ЧАШМАИ ХАЙВОН МАРАВ ЧАНДИН БА ТОРИКИ, БАД-ИН САРГАШТА БУДАН МУЛКИ ИСКАНДАР НАМЕАРЗАД. БА ЧОМИ МАЙ ГАРАВ КУН ХИРКАИ ПАШМИНАИ СУФИ, К-АЗ ОН КАС КАЛБИ РУЙАНДУД АЗ ИН БЕХТАР НАМЕАРЗАД. МАГУ ХОЛИ ДИЛИ МАСТОН ТУ БО ЁРОНИ СУРАТБИН, МАСАЛ БОШАД, КИ ГУШИ ХАР БА СИМУ ЗАР НАМЕАРЗАД, МАНЕХ ЧОНУ ДИЛИ ХУДРО ХАТАР, ЭЙ РАХРАВИ ДАРЁ, КИ БО ЧАНДИН ЗИЁН СУДИ ДУРРУ ГАВХАР НАМЕАРЗАД. ХУМОРАФЗО ШАРОБ АЗ СОГАРИ ЗАРРИН МАКАШ, ХОФИЗ КИ ЯК ДАМ САРХУШИИ У БА ДАРДИ САР НАМЕАРЗАД. Добавлено (2010.01.24, 20:40) --------------------------------------------- МИРИ МАН ХУШ МЕРАВИ, К-АНДАР САРУ ПО МИРАМАТ, ХУШ ХИРОМОН ШАВ, КИ ПЕШИ КАДДИ РАЪНО МИРАМАТ. ГУФТА БУДИ: КАЙ БИМИРИ ПЕШИ МАН, ТАЪЧИЛ ЧИСТ? ХУШ ТАКОЗО МЕКУНИ, ПЕШИ ТАКОЗО МИРАМАТ. ОШИКУ МАХМУРУ МАХЧУРАМ, БУТИ СОКИ КУЧОСТ? ГУ, КИ БИХРОМАД, КИ ПЕШИ САРВИ БОЛО МИРАМАТ. ОН, КИ УМРЕ ШУД, КИ ТО БЕМОРАМ АЗ САВДОИ У ГУ: НИГОХЕ КУН, КИ ПЕШИ ЧАШМИ ШАХЛО МИРАМАТ. ХУШ ХИРОМОН МЕРАВИ, ЧАШМИ БАД АЗ РУИ ТУ ДУР, ДОРАМ АНДАР САР ХАЁЛИ ОН, КИ ДАР ПО МИРАМАТ. ГАРЧИ ЧОИ ХОФИЗ АНДАР ХИЛВАТИ ВАСЛИ ТУ НЕСТ, ЭЙ ХАМА ЧОИ ТУ ХУШ, ПЕШИ ХАМА ЧО МИРАМАТ. Добавлено (2010.01.29, 07:07) ---------------------------------------------
Худованд собиронро дуст дорад
Сообщение отредактировал gulijon - Пятница, 2010.01.29, 07:08 |
|
| |
loiq | Дата: Четверг, 2010.02.04, 14:46 | Сообщение # 38 |
Рядовой
Награды: 0
Статус: 
| Намози шоми гарибон чу гиря огозам, Ба муяхои гарибона кисса пардозам. Ба ёди ёру диёр ончунон бигирям зор, Ки раху расми сафар аз чахон барандозам...Добавлено (2010.02.04, 14:46) --------------------------------------------- Гарам аз даст бархезад, ки бо дилдор биншинам, Зи чоми васл май нушам, зи боги айш гул чинам....
|
|
| |
Bonu | Дата: Понедельник, 2010.02.15, 13:54 | Сообщение # 39 |
 Генерал-лейтенант
Статус: 
| Тани одамӣ шариф аст ба ҷони одамият, На ҳамин либоси зебост нишони одамият! Агар одамӣ ба чашм асту даҳону гӯшу бинӣ, Чӣ миёни нақши девору миёни одамият! Хӯру хобу хашму шаҳват шағаб асту ҷаҳлу зулмат, Ҳаявон хабар надорад зи ҷаҳони одамият! Ба ҳақиқат одамӣ бошу гарна мурғ бошад, Ки ҳамин сухан бигӯяд ба забони одамият. Магар одамӣ набудӣ, ки асири дев мондӣ? Ки фаришта раҳ надорад ба макони одамият. Агар ин дарандахӯӣ зи табиатат бимирад, Ҳама умр зинда бошӣ ба равони одамият... Таярони мурғ дидӣ; ту зи пойбанди шаҳват Бадар ой, то бубинӣ таярони одамият! На баёни фазл кардам, ки насиҳати ту гуфтам, Ҳам аз одамӣ шунидем баёни одамият.
Ассалом, эй хоки гулафшони ман, Ассалом, эй Тоҷикистон, ҷони ман. Ассалом, эй гавҳари ноёби ман, Ассалом, эй Вахш, эй Сурхоби ман. Ассалом, эй қиблаи шабҳои ҳаҷр, Ассалом, эй матлаи анвори фаҷр.
|
|
| |
gulijon | Дата: Пятница, 2010.02.19, 11:01 | Сообщение # 40 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Сокиё, бархезу дардех чомро, Хок бар сар кун гами айёмро. Согари май бар кафам нех, то зи сар, Баркашем ин далки азракфомро. Гарчи бадномист назди окилон, Мо намехохем нангу номро. Бода дардех чанд аз ин боди гурур, Хок бар сар нафси бадфарчомро. Сабр кун, Хофиз ба сахти рузу шаб, Окибат рузе биёби комро. Добавлено (2010.02.19, 11:01) --------------------------------------------- Соки ба нури бода барафруз чоми мо, Мутриб бигу, ки кори чахон шуд ба коми мо. Мо дар пиёла акси рухи ёр дидаем, Эй бехабар зи лаззати шурби мудоми мо. Харгиз намирад он ки дилаш зинда шуд ба ишк, Сабт аст бар чаридаи олам давоми мо.
Сообщение отредактировал gulijon - Пятница, 2010.02.19, 11:13 |
|
| |
Azizi | Дата: Пятница, 2011.07.22, 23:32 | Сообщение # 41 |
| Dobraya salom. Az donishi zabonaton man khayronam. Mehostam pursam az shumo ki zaboni modariro(tojiki) chihel purra ed girem?
|
|
| |
Bedil007 | Дата: Суббота, 2011.08.13, 05:19 | Сообщение # 42 |
 Сержант
Награды: 1
Статус: 
| Osoishi du geti tasviri in du harf ast: Bo duston muruvvat, bo dushmanon mudoraДобавлено (2011.08.13, 05:19) --------------------------------------------- Ba hamai onone, ki inja navishtaand tashakkuri bepoyonamro arz namudan mexoham. Mazza kardam az xondani sh'rhoi buzurgonamon.
Любить — значит жить жизнью того, кого любишь.
|
|
| |
gulijon | Дата: Вторник, 2012.05.22, 13:16 | Сообщение # 43 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Таолуллох, чи давлат дорам имшаб, Ки омад ногахон дилдорам имшаб. Чу дидам рӯи хубаш, сачда кардам, Бихамдуллох, накӯкирдорам имшаб...
|
|
| |
Bonu | Дата: Среда, 2012.09.12, 22:19 | Сообщение # 44 |
 Генерал-лейтенант
Статус: 
| Биё, то гул барафшонему май дар согар андозем, Фалакро сакф бишкофему тархи нав дарандозем. Агар гам лаккар ангезад, ки хуни ошикон резад, Ману соки ба хам созему бунёдаш барандозем. Чу дар даст аст руде худ, бизан мутриб, суруде хуш, Ки дастафшон газал хонему покубон сар андозем.
Ассалом, эй хоки гулафшони ман, Ассалом, эй Тоҷикистон, ҷони ман. Ассалом, эй гавҳари ноёби ман, Ассалом, эй Вахш, эй Сурхоби ман. Ассалом, эй қиблаи шабҳои ҳаҷр, Ассалом, эй матлаи анвори фаҷр.
|
|
| |
Боец_ | Дата: Среда, 2012.10.31, 18:52 | Сообщение # 45 |
 Подполковник
Награды: 4
Статус: 
| Ба холи туркдухтар, ки ба ними чав намеарзад, Чаро Хофиз ту бахшиди Самарканду Бухороро? Ба холат зор мегирям Самарканд модари зорам, Ки туркон шахди гул чинанду точик хори сахроро.
Зоти Ту ғаниву мо ҳамма муҳтоҷем, Муҳтоҷ ба ғайри худ магардон моро.
|
|
| |
Bonu | Дата: Среда, 2012.10.31, 22:47 | Сообщение # 46 |
 Генерал-лейтенант
Статус: 
| Дарахти дўсти биншон, ки коми дил ба бор орад, Нихоли душмани баркан, ки ранчи бешумор орад. Чу мехмони хароботи, ба иззат бош бо риндон, Ки дарди сар каши, чоно гарат масти хумор орад. Шаби сўхбат ганимат дон, ки баъд аз рўзгори мо, Басе гардиш кунад гардун, басе лайлу нахор орад. Иморидори Лайлиро, ки макди мох дар хукм аст, Худоро дар дил андозаш, ки бар Мачнун гузар орад. Бахори умр хох, эй дил, вагарна ин чаман хар сол, Чу насрин сад гул орад бору чун булбул хазор орад. Худоро, чун дили решам кароре баст бо зулфат, Бифармо лаъли нўшинро, ки зудаш бо карор орад. Дар ин бог аз Худо хохад дар ин пиронасар Хофиз, Нишинад дар лаби чўеву сарве дар канор орад
|
|
| |
gulijon | Дата: Четверг, 2012.11.01, 12:05 | Сообщение # 47 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ё раб, он шамъи шабафруз зи кошонаи кист? Чони мо сухт, бипурсед, ки ҷононаи кист? Холие хонабарандози дилу дини ман аст, То дар оғуши ки мехусбаду ҳамхонаи кист? Бодаи лаъли лабаш, к-аз лаби мо дур мабод, Роҳи рухи киву паймондеҳи паймонаи кист? Давлати суҳбати он шамъи саодатпартав Боз пурсед Худоро, ки ба парвонаи кист? Медиҳад хар касаш афсунею маълум нашуд, Ки дили нозуки у моили афсонаи кист? Е раб, он шоҳваши моҳрухи зуҳрачабин Дури яктои киву гавҳари якдонаи кист? Он маи лаъл, ки нохурда маро кард хароб, Ҳамнишини киву ҳамкосаю паймонаи кист? Гуфтам: оҳ аз дили девонаи Ҳофиз бе ту! Зери лаб хандазанон гуфт, ки: девонаи кист?
|
|
| |
alensika | Дата: Воскресенье, 2012.11.04, 12:15 | Сообщение # 48 |
 Полковник
Награды: 6
Статус: 
| Вчера на исходе ночи от мук избавленье мне дали, И воду жизни во тьме, недоступной зренью, мне дали. Утратил я чувства свои в лучах того естества! Вина из чаши, что духа родит возвышенье, мне дали. И благостным утром была и стала блаженства зарей Та ночь – повеленьем судьбы, – когда отпущенье мне дали. Небесный голос в тот день о счастье мне возвестил, Когда к обидам врагов святое терпенье мне дали. И взоры теперь устремил на зеркало я красоты: Ведь там, в лучезарность ее впервые прозренье мне дали! Дивиться ли нужно тому, что сердцем так весел я стал? Томился скудостью я, и вот – вспоможенье мне дали Весь этот сахар и мед, в словах текущий моих, То плата за Шахнабат*, что в утешенье мне дали. Увидел я в тот же день, что я к победе приду, Как верный стойкости дар врагам в посрамленье мне дали. Признателен будь, Хафиз, и лей благодарности мед За то, кто красавицу ту, чьи прелестны движенья, мне дали.
ОДАМ АЗ ГУЛ НОЗУКУ АЗ САНГ САХТ АСТ
|
|
| |
gulijon | Дата: Понедельник, 2012.11.05, 08:46 | Сообщение # 49 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ветер нежный, окрылённый, благовестник красоты, Отнеси привет мой страстный той одной, что знаешь ты. Расскажи ей, что со света унесут меня мечты, Если мне от ней не будет тех наград, что знаешь ты, Потому что под запретом видеть райские цветы Тяжело, - и сердце гложет та печаль, что знаешь ты. И на что цветы эдема, если в душу пролиты Ароматы той долины, тех цветов, что знаешь ты. Не орлом я быть желаю, видеть землю с высоты: Соловей-Хафиз ту розу будет петь, что знаешь ты.
|
|
| |
Боец_ | Дата: Пятница, 2012.11.09, 11:22 | Сообщение # 50 |
 Подполковник
Статус: 
| Висоли ту зи умри човидон бех, Худовандам маро он дех, ки он бех. Ба шамшерам заду бар кас нагуфтам, Ки рози дуст аз душман нихон бех.
Зоти Ту ғаниву мо ҳамма муҳтоҷем, Муҳтоҷ ба ғайри худ магардон моро.
|
|
| |
gulijon | Дата: Пятница, 2012.11.09, 16:20 | Сообщение # 51 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ғуломи он калимотам оташ ангезад, На оби сард занад дар сухан бар оташи тез.
|
|
| |
alensika | Дата: Воскресенье, 2012.11.11, 09:36 | Сообщение # 52 |
 Полковник
Статус: 
| Я вышел на заре, чтоб роз нарвать в саду, И трелей соловья услышал череду;
Несчастный, как и я, любовью к розе болен, И на лужайке он оплакивал беду.
По той лужайке я прогуливался часто; На розу я смотрю, на соловья и жду;
С шипом она дружит, но так же неразлучен С любовью соловей,— всё в том же он бреду!
Стенанья соловья мне в сердце болью пали, И утешенья сам себе я не найду...
Так много роз цветет, но кто сорвать их может, Не испытав шипов опасную вражду?
Хафиз, надежду брось на счастье в этом мире: Нет блага в нем, и всё нам к скорби и вреду!
Сообщение отредактировал alensika - Воскресенье, 2012.11.11, 09:39 |
|
| |
Bedil007 | Дата: Воскресенье, 2012.11.11, 15:16 | Сообщение # 53 |
 Сержант
Награды: 1
Статус: 
| alensika, spasibo za stixi.. davno iskal eto stixotvoreniye
Любить — значит жить жизнью того, кого любишь.
|
|
| |
gulijon | Дата: Понедельник, 2012.11.12, 11:14 | Сообщение # 54 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Песня! Брызнуть будь готова - вновь, и вновь, и вновь, и снова! Чашу пей, - в ней основ основа - вновь, и вновь, и вновь, и снова! Друг, с кумиром ты украдкой посиди в беседе сладкой, Поджидай к лобзаньям зова, вновь, и вновь, и вновь, и снова! Насладимся ль жизнью нашей, коль не клонимся над чашей? Пей же с той, что черноброва, - вновь, и вновь, и вновь, и снова! Не найти от вас защиты, взоры, брови и ланиты, Вы моим очам обнова - вновь, и вновь, и вновь, и снова! Ветер! Ты в воздушной ризе, мчась к любимой, о Хафизе Ей бросай за словом слово - вновь, и вновь, и вновь, и снова!
|
|
| |
alensika | Дата: Пятница, 2012.11.16, 15:16 | Сообщение # 55 |
 Полковник
Статус: 
| Свершая утром намаз, я вспомнил своды бровей,— И вопль восторга потряс михраб мечети моей. Терпенья больше не жди, к рассудку впредь не взывай! Развеял ветер полей терпенье тысячи дней. Прозрачным стало вино, пьянеют птицы в саду, Вернулось время любви,— вздохнуло сердце нежней. Блаженный ветер полей цветы и радость принёс. Приди, невеста любви! Весь мир дыханьем согрей! Укрась свой брачный покой,— жених ступил на порог. И зелень — радость сердец — сверкает всё зеленей. Благоухает весь мир, как будто счастьем дышу: Любовь цветёт красотой, что небо вверило ей. Пускай деревья согнет тяжёлый их урожай,— Будь счастлив, мой кипарис, отвергший бремя скорбей! Певец! На эти слова газель прекрасную спой! О том, как счастлив Хафиз, пусть помнит память людей
|
|
| |
gulijon | Дата: Пятница, 2012.11.16, 15:39 | Сообщение # 56 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Бие, ки турки фалак хони руза горат кард, Хилоли ид ба даври кадах ишорат кард. Савоби рузаву хаччи кабул он кас бурд, Ки хоки майкадаи ишкро зиерат кард, Макоми аслии мо гушаи харобот аст, Худош хайр диход он ки ин иморат кард. Намоз дар хами он абрувони мехроби Касе кунад, ки ба хуни чигар тахорат кард. Имоми шахр, ки саччода мекашид ба душ, Ба хуни духтари раз чомаро касорат кард. Фигон, ки наргиси чаммоши шайхи шахр имруз Назар ба дурдкашон аз сари хакорат кард. Хадиси ишк зи Хофиз шунав, на аз воиз, Агарчи санъати бисер дар иборат кард.
|
|
| |
alensika | Дата: Суббота, 2012.11.24, 09:32 | Сообщение # 57 |
 Полковник
Статус: 
| Я в реки превращу глаза, терпенье возвращу пескам, а сердце грешное своё швырну в морские волны сам. Из сдавленной грехом груди я извлеку палящий вздох, чтоб искупительным огнем испепелить твой грех, Адам. Я ранен огненной стрелой. Дай мне вина, чтобы спьяна узлы на поясе твоём я уподобил близнецам. На сулейманов трон плесну из чаши влагою хмельной и рокот чанга вознесу я к светозарным небесам. Основа счастья моего – там, где любимая моя. Стараться буду поскорей я тоже оказаться там. Скорее пояс развяжи, в короне солнечной луна, чтобы скатилась голова влюбленного к твоим стопам. Хафиз, откладывать не смей на завтра счастья своего: ошибка и великий грех – доверить жизнь свою часам.
|
|
| |
gulijon | Дата: Суббота, 2012.12.01, 16:10 | Сообщение # 58 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Эй нури чашми ман, сухане ҳаст, гӯш кун, То соғарат пур аст, бинӯшону нӯш кун. Пирон сухан ба таҷриба гӯянд, гуфтамат: Ҳон, эй писар, ки пир шавӣ, панд гӯш кун! Бар ҳушманд силсила нанҳод дасти ишқ, Хоҳӣ, ки зулфи ёр кашӣ, тарки ҳуш кун. Тасбеҳу хирқа лаззати мастӣ набахшадат, Ҳиммат дар ин амал талаб аз майфурӯш кун. Бо дустон музояқа дар умру мол нест, Сад ҷон фидои ёри насиҳатниюш кун. Дар роҳи ишқ васвасаи аҳриман басест, Ҳуш дору гӯши дил ба паёми суруш кун. Барги наво табаҳ шуду сози тараб намонд, Эй санг, нола баркашу, эй даф, хурӯш кун! Соқӣ, ки ҷомат аз маи софи тиҳӣ мабод, Чашми инояте ба мани дурднӯш кун. Сармаст дар қабои зарафшон чу бигзарӣ, Як бӯса назри Ҳофизи пашминапӯш кун!
|
|
| |
alensika | Дата: Суббота, 2012.12.22, 15:43 | Сообщение # 59 |
 Полковник
Статус: 
| О сиянье далекой чигильской свечи — лучше молчи. О мученьях моих — как они горячи — лучше молчи. Нет со мною друзей, перед кем я открою тайну свою! О сердечной тоске моей лучше молчи — лучше молчи!
|
|
| |
gulijon | Дата: Вторник, 2013.02.05, 14:19 | Сообщение # 60 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Дар замири мо намеғунчад ба ғайр аз дуст кас. Ҳарду оламро ба душман деҳ, ки моро дуст бас. Ёри гандумгуни ман гар майл карди ними ҷав, Ҳарду олам пеши чашми мо намудӣ як адас. Меравӣ чун шамъу ҷамъе аз пасу пешат давон, Не ғалат гуфтам, набошад шамъро пешу пас. Ғофил аст он, к-ӯ ба шамшер аз ту мепечад инон Қандро лаззат магар неку намедонад магас? Хотирам вакте ҳавас кардӣ, ки бинад чизҳо То туро дидам накардам ҷуз ба дидорат ҳавас. Мардумонро аз асас шаб гар хаёле дар сар аст, Ман чунонам, к-аз хаёлам боз нашносад асас. Кӯят аз ашкам чу даре гашту метарсам, ки боз Бар сар оянд ин рақибони сабукборат чу хас. Ҳофизо, ин раҳ ба пои лошаи ланги ту нест, Баъд аз ин биншин, ки гарде барнахезад з-ин фарас.
|
|
| |
imomov_r | Дата: Четверг, 2013.02.14, 09:57 | Сообщение # 61 |
 Лейтенант
Награды: 3
Статус: 
| Ман аз бегонагон харгез нанолам, Ки бо ман хар чи кард он ошно кард.
|
|
| |
Sumaya | Дата: Вторник, 2013.02.19, 10:58 | Сообщение # 62 |
 Майор
Статус: 
| Ғазал гуфтиву дурр суфтӣ, биёву хуш бихон, Ҳофиз, Ки бар назми ту афшонад фалак иқди Сурайёро.
Аз Аллох бубин, хар он чи меояд ба сар...
|
|
| |
imomov_r | Дата: Вторник, 2013.02.19, 14:25 | Сообщение # 63 |
 Лейтенант
Награды: 3
Статус: 
| Ман ки имрузам бехишти накд хосил мешавад, Ваъдаи фардои зохидро чаро бовар кунам.
|
|
| |
Sumaya | Дата: Четверг, 2013.02.21, 12:32 | Сообщение # 64 |
 Майор
Статус: 
| Гул бе рухи ёр хуш набошад, Бебода баҳор хуш набошад. Тарфи чаману тавофи бустон Бе лолаузор хуш набошад. Рақсидани сарву ҳолати гул Бе савти ҳазор хуш набошад. Ҳар нақш, ки дасти ақл бандад, Ҷуз нақши нигор хуш набошад. Бо ёри шакарлаби гуландом Бе бӯсу канор хуш набошад. Ҷон нақди муҳаққар аст, Ҳофиз, Аз баҳри нисор хуш набошад.
|
|
| |
alensika | Дата: Суббота, 2013.02.23, 00:32 | Сообщение # 65 |
 Полковник
Статус: 
| Пусть вечно с сердцем дружит рок,— и большего не надо. Повей, ширазский ветерок,— и большего не надо! Дервиш, вовек не покидай своей любви обитель. Есть в келье тихий уголок? И большего не надо! Ты к продавцу вина приди, явись к его святыням, Чтоб скорбь из сердца он извлек,— и большего не надо! Почетно на скамье сидеть и пить из полной чаши: Так станешь знатным в краткий срок,— и большего не надо! Кувшин багряного внна, кумир луноподобный,— Иное не идет нам впрок,— и большего не надо! Бразды желаний вручены невежественным людям, Твой грех, что ты — наук знаток,— и большего не надо! Любимой давней верен будь, привязан будь к отчизне, Далеких не ищи дорог,— и большего не надо! Не радуйся, что все вокруг тебе хвалу возносят: Пусть бог к тебе не будет строг,— и большего не надо! Хафиз, в моленьях нет нужды: молитва страстной ночи Да сладкий утренний урок,— и большего не надо!
|
|
| |
gulijon | Дата: Понедельник, 2013.02.25, 08:38 | Сообщение # 66 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ҳар он ки ҷониби аҳли вафо нигаҳ дорад, Худош дар ҳама ҳол аз бало нигаҳ дорад. Ҳадиси дуст нагӯям, магар бо ҳазрати дуст, Ки ошно сухани ошно нигаҳ дорад. Дило маъош чунон кун, ки гар билағзад пой, Фариштаат ба ду дасти дуъо нигаҳ дорад. Гарат ҳавост, ки маъшуқ нагсалад паймон, Нигоҳ дор сари ришта то нигаҳ дорад. Сабо, бар он сари зулф ар дили маро бинӣ, Зи рӯи зулф бигӯяш, ки ҷо нигаҳ дорад. Чу гуфтамаш, ки диламро нигоҳ дор чӣ гуфт? Зи дасти банда чӣ хезад, Худо нигаҳ дорад. Сару зару дилу ҷонам фидои он ёре, Ки ҳақки сӯҳбати меҳру вафо нигаҳ дорад. Ғубори роҳгузорат куҷост, то Ҳофиз, Ба ёдгори насими сабо нигаҳ дорад.
|
|
| |
Sumaya | Дата: Понедельник, 2013.02.25, 09:10 | Сообщение # 67 |
 Майор
Статус: 
| Ҷамолат офтоби ҳар назар бод, Зи хуби рӯи хубат хубтар бод. Маро аз туст ҳар дам тоза ишқе, Туро ҳар соате ҳусни дигар бод. Касе, к - ӯ бастаи зулфат набошад, Чу зулфат дарҳаму зеру забар бод. Диле, к - ӯ ошиқи рӯят набошад, Ҳамеша ғарқа дар хуни ҷигар бод. Буто, чун ғамзаат новак фишонад, Дили маҷрӯҳи ман пешаш сипар бод. Чу лаъли шаккаринат бӯса бахшад, Мазоқи ҷони ман з - ӯ пуршакар бод. Ба ҷон муштоқи рӯи туст Ҳофиз, Туро бар ҳоли муштоқон назар бод.
|
|
| |
gulijon | Дата: Понедельник, 2013.02.25, 09:36 | Сообщение # 68 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ҷон бе ҷамоли ҷонон майли ҷаҳон надорад, Ҳар кас, ки ин надорад, ҳақко, ки он надорад. Бо ҳеҷ кас нишоне з-он дилситон надидам, Ё ман хабар надорам, ё ӯ нишон надорад. Ҳар шабнаме дар ин paҳ сад баҳри оташин аст, Дардо, ки ин муъаммо шарҳу баён надорад. Сарманзили фароғат натвон зи даст додан, Эй сорбон, фуру каш, к-ин paҳ карон надорад. Чашми ҳамидақомат мехонадат ба ишрат, Бишнав, ки панди пирон, ҳеҷат зиён надорад. Эй дил, тариқи риндӣ аз муҳтасиб биёмуз, Маст асту дар ҳақки у, кас ин гумон надорад. Аҳволи ганҷи Қорун, к-айём дод бар бод, Дар гӯши дил фурӯ хон, то зар ниҳон надорад. Гар худ рақиб шамъ аст, асрор аз ӯ бипӯшон, К-он шухи сарбурида банди забон надорад. Кас дар ҷаҳон надорад як банда ҳамчу Ҳофиз, Зеро ки чун ту шоҳе кас дар ҷаҳон надорад.
Сообщение отредактировал gulijon - Понедельник, 2013.02.25, 09:37 |
|
| |
Sumaya | Дата: Среда, 2013.02.27, 12:13 | Сообщение # 69 |
 Майор
Статус: 
| Дар намозам хами абрӯи ту бо ёд омад, Ҳолате рафт, ки меҳроб ба фарёд омад. Аз ман акнун тамаъи сабру дилу ҳуш мадор, К - он таҳаммул, ки ту дидӣ, ҳама барбод омад. Бода софи шуду мурғони чаман маст шуданд, Мавсими ошиқиву кор ба бунёд омад. Бӯи беҳбуд зи авзоъи ҷаҳон мешунавам, Шодӣ овард гулу боди сабо шод омад. Эй арӯси ҳунар, аз бахт шикоят манамо, Ҳаҷлаи ҳусн биёрой, ки домод омад. Дилфиребони наботӣ ҳама зевар бастанд, Дилбари мост, ки бо ҳусни худодод омад. Зери боранд дарахтон,ки тааллуқ доранд, Эй хушо сарв, ки аз бори ғам озод омад. Мутриб аз гуфтаи Ҳофиз ғазале нағз бихон, То бигӯям, ки зи аҳди тарабам ёд омад.
|
|
| |
gulijon | Дата: Четверг, 2013.03.07, 10:35 | Сообщение # 70 |
 Генерал-майор
Статус: 
| Ҳар кӣ шуд маҳрами дил, дар ҳарами ёр бимонд, В-он кӣ ин кор надонист, дар инкор бимонд. Агар аз парда бурун шуд дили ман, айб макун, Шукри эзид, ки на дар пардаи пиндор бимонд. Суфиён воситаданд аз гарави май ҳама рахт, Далқи мо буд, ки дар хонаи хаммор бимонд. Мӯҳтасиб шайх шуду фисқи худ аз ёд бибурд, Қиссаи мост, ки дар ҳар сари бозор бимонд. Ҳар майи лаъл к-аз он дасти булурин ситадем, Оби ҳасрат шуду дар чашми гуҳарбор бимонд. Ҷуз дили ман, к-аз азал то ба абад ошиқи ӯст, Ҷовидон кас, нашунидам, ки дар ин кор бимонд. Гашт бемор, ки чун чашми ту гардад наргис, Шеваи ту нашудаш ҳосилу бемор бимонд. Аз садои сухани ишқ надидам хуштар, Ёдгоре, ки дар ин гунбади даввор бимонд. Доштам далқеву сад айби маро мепӯшид, Хирқа раҳни маю мутриб шуду зуннор бимонд. Бар ҷамоли ту чунон сурати Чин ҳайрон шуд, Ки ҳадисаш ҳама ҷо бар дару девор бимонд. Ба тамошогаҳи зулфаш дили Ҳофиз рӯзе Шуд, ки боз ояду ҷовид гирифтор бимонд.Добавлено (2013.03.07, 10:35) --------------------------------------------- Мо ба даргохи ҷалолат ба паноҳ омадаем Шармсорему пайи узри гуноҳ омадаем. Рахти худро натавон бурд саломат ба канор. К-андар ин баҳри фано ғарқи гуноҳ омадаем. Ташнагонем дар ин бодияаи дашти фироқ Бар лаб афтода забон бар сари чоҳ омадаем. Ба таманнои висолат зи раҳи дуру дароз. По зи сар карда ҳама бераҳу роҳ омадаем. Суи мо ғамзадагон бас тараҳҳум ё Раб. Дида бикшой ки ба ҳоли табоҳ омадаем. Ғайри тақсир надорем ба даргоҳи ту ҳеҷ Авф фармоӣ, ки бо нолаву оҳ омадаем. Ҳофизо ғайри гунаҳ ҳеч наояд аз мо Гуё рузи азал номасиёҳ омадаем.
|
|
| |
|
 | Приветствую Вас Гость
|
|